Exkurze pro knihovníky

Knihovnice z Urbanické brázdy se ve dnech 21. a 22. 10. 2021 zúčastnily Exkurze pro knihovníky do městské a galerijní knihovny v Novém Městě na Moravě. Hlavním tématem byla diskuse a předávání zkušeností s aktivitami na podporu čtenářské gramotnosti u dětí a žáků.

V rámci programu jsme viděly poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou.  Po přejezdu do Nového města na Moravě a po dobrém obědě jsme si prohlédly zdejší knihovnu a seznámily se s její činností. Absolvovaly jsme soutěžní hru, která byla připravena pro čtenáře knihovnicemi na Týden knihoven.  V akci Spisovatelé do knihoven jsme si poslechly autorské čtení spisovatele Vratislava Kadlece. Druhý den se uskutečnila návštěva Horácká galerie a její knihovny v Novém městě na Moravě i prohlídka a představení aktivit spolu s diskusí v kulturním sálku. Děkujeme knihovnicím i galeristům za milé přijetí a výborné pohoštění. Děkujeme za skvělou organizaci a pohodu po celou exkurzi. Poděkování patří i příjemnému panu řidiči.  Všem se exkurze moc líbila a vraceli jsme se obohaceni zajímavými nápady a dojmy.

Exkurzi pro knihovníky z obecních, městských i školních knihoven uspořádal Hradecký venkov o.p.s. v rámci projektu Místní akční plán vzdělávání II na území ORP Hradec Králové.

Za knihovnice MUB – Dana Kolářová

Přílohy