Památníček naší vesnice

Sociální pracovnice z projektu Komunitní sociální práce na venkově rozdaly do všech obcí v mikroregionech Urbanická brázda a Nechanicko Památníček naší obce. O co se jedná?

Vážení a milí sousedé,
dostává se Vám do rukou nová „kronika – Památníček naší obce“. Napadlo nás, že v době, kdy se nemůžeme scházet a vídat, jak bychom si přáli, můžeme si psát.
Každý, kdo dostane „kroniku“ do rukou, zde něco zapíše a pošle dál. Při procházce zazvoní a dá na plot sousedovi, sousedce, kamarádce, příbuznému z obce nebo její místní části. Po měsíci už to bude tak, že mu chvíli potrvá, než přečte to, co Ti před ním zapsali.

A co psát?
Pojďme vzpomínat. Zapište humorné příběhy ze života v obci, důležité okamžiky, jako kdy se slaví posvícení a kdy pouť, co se vařilo a peklo, recepty na vyhlášené dobroty a podobně. Další mohou přidat moudré rady do zahrady nebo dobré rady do života. Připište cokoliv, co myslíte, že by nemělo zůstat pouze ve Vaší mysli, paměti, knize receptů. Můžete i malovat, lepit fotografie, dělat koláže, psát vzkazy.

Pojďme si vyrobit v této nelehké době něco, co nás bude spojovat, co nám umožní se potkat a promluvit pár slov u branky a vlastně posílat dobrou náladu dům od domu, soused sousedovi. Nenechávejte kroniku dlouho na jednom místě, měla by se u Vás ohřát jen chvilenku, jeden den prohlédnout, druhý den zapsat, zakreslit a třetí předat dál.

Ať Vás to baví, ať Vám to dělá radost, ať nás to spojuje. Předem děkujeme všem, kteří do památníčku čímkoliv přispějí. 🙂