Seriál o knihovnách 2011 – rekapitulace, statistika a shrnutí aneb Prezentace knihoven

Vážení čtenáři, knihovníci, návštěvníci webu Mikroregionu Urbanická brázda a blogu Čítárnička knihovny.

Je tomu téměř na den rok kdy jsme zahájili sérii článků o knihovnách mikroregionu Urbanická brázda.   Čí to byl nápad, jaký měl účel a jak vše probíhalo? Spolupráce mezi knihovníky probíhá úspěšně již čtvrtým rokem, vzájemně se navštěvujeme a své knihovny známe.
Ale ví také, a nejen čtenářská veřejnost v obcích o knihovnách ve svém okolí, napadlo mne při jedné podzimní vyjížďce na kole? Co kdyby každý knihovník představil sebe a svoji knihovnu? Na podzimním setkání v roce 2009 jsem se o tento nápad podělila s ostatními knihovnicemi. Zalíbil se a tak jsme se rozhodly ho zrealizovat.
 A protože obcí mikroregionu je jedenáct, řešení se nabídlo samo.  Každý měsíc během roku 2010 seznámíme veřejnost s jednou knihovnou. Otázka byla, kde? Zvolily jsme v dnešní technické době to nejjednodušší řešení, umístit články na společném webu Urbanické brázdy urbanicko.cz a na blogu Čítárnička knihovny Dobřenice (citarnicka.blog.cz – provoz blog.cz byl ukončen 16. 8. 2020)  Součástí prezentace budou nejen informace o knihovně, fotky ale i „Knihovníkova abeceda“ neboli co napadne knihovníka u jednotlivých písmen abecedy. Další otázka, kdo je napíše? Každý sám!
 Bylo nutno zvolit koordinátory. Za web Urbanické brázdy nynější starostka J. Rejlová, organizaci zajišťovala knihovnice I. Novotná a konečné úpravy jednotlivých článků a fotografií knihovnice i autorka návrhu D. Kolářová. Ne vždy probíhalo vše hladce, přesto se nám podařilo celý seriál úspěšně dokončit.
Děkujeme všem, kteří seriál sledovali po celý rok a pro Vás náhodné návštěvníky webu, připravily knihovnice I. Novotná a D.Kolářová tuto prezentaci .